Sales beheer

Xero -> Business -> Sales Overview -> Overdue ->

Search Within -> due date

End date ->  datum vandaag

Sorteer op ‘overdue by’ zodat de facturen die het langste open staan, bovenaan staan

Dan kijk je in de kolom ‘Expected Date’

Als er geen expected date bij staat, in Ogone kijken of het al gecharged is

-> zo ja, vul je datum in

-> zo nee, alsnog chargen of nota sturen of kijken wat er aan de hand is.

Zet bij notes waarom de boeking nog niet is betaald.

Als je nota hebt gestuurd komt er in het groen ‘sent’ bij te staan.

Deze moet je goed in de gaten houden en er bovenop zitten dat ze betaald worden.

Indien cash bij aankomst -> checken bij Tatang of Wia of ze de betalingen hebben ontvangen. Als ze de betaling hebben ontvangen, zet je er een expected date bij. Zodra Resty of ik het kasgeld hebben opgehaald, zal ik de invoice op paid zetten

Check even het volgende want ik zag dat er hier en daar een expected date staat in de toekomst :)

Expected date = datum waarop je effectief de cc hebt gecharged
Due date = datum waarop je moet gaan chargen. Als dit goed staat, hoef je je geen zorgen te maken dat je een invoice vergeet te chargen want deze komt dan vanzelf weer naar boven.

Expedia nota sturen

Expedia Central -> kies villa

klik links op ‘reservations’ -> kies voor de check in datum -> klik op de boeking

-> plak/knip het reserveringsnummer

Ga in de linkerkolom naar ‘Accounting’ -> create payment requests

Create an invoice by Reservation ID

Vul hier het reserveringsnummer in en klik op Add

De reservering staat nog open en hier moet je twee bedragen plakken/knippen en in de invoice plakken. Check of totaal bedrag overeen komt

-> vinkje aankruisen en versturen-> in Xero expected date invullen

Bij chargen, in ieder geval altijd ons nummer erbij zetten